Sportpedicure - Sanne's Voetique uit Empel ('s-Hertogenbosch)
851
page-template-default,page,page-id-851,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

SPORTERS, EEN BELANGRIJKE GROEP!

Om goed te kunnen presteren moeten ook je voeten in topconditie zijn. Gezien de vaak hoge belasting van de voet is dit een mooie uitdaging voor mij als sportpedicure. Door diverse voetklachten lukt het soms niet meer om voluit te kunnen sporten, een signaal om een afspraak te maken. Al blijft voorkomen beter dan genezen. Adviseren en preventief behandelen is de belangrijkste stap.

KLACHTEN

Veel voorkomende klachten van de sporter zijn algemeen. Eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels, schimmelinfecties en transpirerende voeten. Vervelend maar goed te behandelen. Waar iemand zonder veel fysieke inspanning na een paar dagen na de behandeling nergens meer last van heeft, ligt dit voor een sporter vaak anders. Een strak trainingsschema heeft geen ruimte voor genezing van een behandelde likdoorn. Daarom wordt gehamerd op preventief behandelen. Uiteraard zijn er ook veel klachten in relatie tot sport. Hierbij kan gedacht worden aan, blauwe nagels, blaren, Mortonse Neuralgie (zenuwbeklemming), Hielspoor of Peesplaatontsteking.

ROL VAN EEN SPORTPEDICURE

  • Preventieve voetzorg
  • Voetverzorgingsadviezen, zowel preventief als bij blessure
  • Behandelen en afplakken van blaren
  • Behandelen van alle voorkomende voetklachten, hierbij rekening houdend met soort sport, intensiteit en frequentie