Oudere voetzorg - Sanne's Voetique - Pedicure uit Empel (Den Bosch)
245
page-template-default,page,page-id-245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

OUDERE VOETZORG

Bij de ouder wordende voet kunnen heel wat problemen ontstaan. De huid op de voeten wordt dunner en slapper, er kunnen veranderingen aan de nagels optreden, de vetkussentjes die dienen als schokdempers verslijten, de spierspanning verzwakt en in de gewrichten kan slijtage ontstaan. Er is een verhoogd risico op huidbeschadigingen en infecties en er kan sprake zijn van vaatproblemen, oedeem en een verminderd gevoel. Goede voetzorg is dus van groot belang!

Voor een pedicurebehandeling van de oudere voet is specifieke kennis nodig, naast een deskundige behandeling is het ook belangrijk dat er goed geadviseerd wordt op het gebied van huidverzorgingsproducten en schoenkeuze. Tijdens het eerste bezoek vindt er een totale screening van de voeten plaats, deze bestaat o.a uit een uitgebreide anamnese, voetonderzoek en inspectie op huid- en nagelaandoeningen, testen van het oppervlakkig- en dieptegevoel, testen op temperatuur en doorbloeding en inspectie van sokken/kousen en het schoeisel.

Afhankelijk van de bevindingen wordt een termijn bepaald voor een volgende screening. Deze zal tenminste 1 keer per jaar uitgevoerd worden. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts of podotherapeut.