Diabetische voetzorg - Sanne's Voetique uit Empel ('s-Hertogenbosch)
352
page-template-default,page,page-id-352,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

DIABETISCHE VOETZORG

De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een goed opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een vakkundige behandeling noodzakelijk. Oorzaken voor de kwetsbaarheid van de ‘diabetische voet’ kunnen zijn:

  • een verminderde bloedsomloop in benen en voeten
  • het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen
  • de voeten van stand kunnen veranderen.

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?

Als u diabetes heeft is raadzaam om enkele malen per jaar naar een Medisch pedicure te gaan of een pedicure die de aantekening ‘Diabetische Voet’ heeft. Ook als u geen voetklachten heeft! Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de Pedicure onder Kwaliteits Registratie Nummer: 14010